Om oss

Foodlyxservice

Foodlyxservice startades upp samt drivs av mig, Mattias Nilsson. Jag har alltid haft ett stort intresse för matlagning och har sedan 5 års ålder, när jag för första gången fick höra av min mor att laga mat var ett yrke, vetat att jag skulle bli kock. I köket älskar jag att använda min kreativitet och sätta nya smaker på maten samt kombinera egna menyer. För mig handlar det om att ge gästen ett minne för livet, både när det gäller maten såväl som servicen. Detta gjorde att jag för 7 år sedan startade upp Foodlyxservice.

Jag växte upp i Etiopien och tycker personligen att Etiopien har några av världens mest unika, fascinerande och läckra maträtter. Utöver dess smakrika rätter, grytor och kryddor är Etiopien även känt för sitt speciella kaffe samt injera bröd. Injera brödet är ett fermenterat bröd, bakat med det näringsrika sädesslaget teff från de Etiopiska och Eritreanska högländerna. Det jag gillar med matlagning är att det ger mig en möjlighet att lämna ett unikt avtryck på världen. Med Mattias erfarenhet i branschen, passion och fantastiska känsla för smaker, i kombination till min Etiopiska matlagnings bakgrund får jag en möjlighet att göra just det, lämna ett unikt avtryck!


Vem är vår matinspiratör till den Etiopiska maten?


Det är vår kökschef Rahel!


Foodlyxservice består just nu av tre enheter:

Foodlyxservice konsultuthyrning, Flame Pan Catering catering samt eventlokalen Bellevue.

Foodlyxservice


Vi är ett litet konsult och eventföretag som jobbar med uthyrning av personal inom restaurang, hotell och konferensbranschen. Vi hyr ut allt från serveringspersonal, runners, kockar och diskare till receptionister. 

Flame Pan Catering


Vårt cateringföretag, Flame Pan Catering, är en enhet som tillhör konsultföretaget Foodlyxservice. Enheten jobbar med att laga mat till alla olika typer av event, vilket görs på plats hos er utomhus med våra egna Stekhällspannor.

Bellevue eventlokal


Bellevue är en fantastisk 1700-tals lokal med idyllisk miljö och centralt läge där vi nu fått möjlighet att servera våra egenskapade menyer gjorda med mycket kärlek.

Galleri


En blandning av bilder från Foodlyxservice olika enheter